Hvad betyder IBCLC?


IBCLC står for International Board Certified Lactation consultant - altså internationalt certificeret ammekonsulent. Det er den eneste internationalt anerkendte kvalifikation inden for ammevejledning - certificeringen er derfor ligeså gældende i Danmark som i USA eller Sverige.

Hvordan bliver man ibclc?

For at kunne opnå certificeringen kræves det at:
⁃ Du har stor klinisk erfaring med ammevejledning (1000 timers ammevejledning inden for 5 år)
⁃ Du kan dokumentere 90 timers teoretisk uddannelse inden for amning
⁃ At du har bestået IBCLC-eksamen

Skal man ikke have en sundhedsfaglig baggrund for at blive ibclc?

I 2016 var der 277 IBCLC’er i Danmark og de kan blandt andet findes rundt omkring på landet sygehuse. I øjeblikket er der kun en lille håndfuld, der har taget omvejen, for at blive IBCLC’er uden den sundhedsfaglige uddannelse - det kan nemlig godt lade sig gøre, der er bare lidt flere krav. Udover de ovenstående krav, skal man kunne dokumentere at have gennemført 14 fag på gymnasialt niveau. Det er blandt andet fagene fysiologi, anatomi, psykologi, biologi, ernæring, research og sociologi.

Hvert 5. år som IBCLC kræves det, at man re-certificeres - det er din garanti, som klient, for at en IBCLC er opdateret med nyeste viden på området.

IbCLC er “the golden standard”

Fordi der er så høje krav til at opnå certificeringen og fordi kravene ikke slækkes, efter man har opnået certificeringen første gang, kaldes IBCLC-certificeringen også “The Gold Standard” - altså, det bedste af det bedste inden for ammevejledning.

Som IBCLC skal man også praktisere inden for et særligt regelsæt - helt specifikt vores “Kodeks for etik”, vores “Praksisomfang for certificerede IBCLC’er” og vores “Kodeks for professionel adfærd”. I praksis betyder det, at man som IBCLC skriver under på at overholde en lang række etiske og arbejdsmæssige retningslinjer, som allesammen er med til at du som mor, er garanteret sikker og korrekt vejledning.

Du kan læse meget mere om IBCLC-cerficeringen lige her


faglig sparring 1:1

Har du selv en drøm om at blive IBCLC og vil du gerne høre mere, tilbyder jeg 1:1 sessions, hvor vi sammen ser på hvor du er og hvad du skal hen, for at realisere drømmen.