Grunduddannelse i amning

Du arbejder måske allerede som doula, jordemoder, sygeplejerske, sundhedsplejerske, læge, bærevejleder eller som en anden fagperson omkring nye familier og ønsker at få mere viden om amning og flere konkrete værktøjer i dit virke.

Det kan også være, at din interesse og passion er udsprunget fra dine egne erfaringer, og at du derfor har en drøm at blive ammevejleder og hjælpe andre familier. 

Når du har gennemført forløbet, har du et godt fundament for at kunne undervise og vejlede ammende familier. Uddannelsen henvender sig til alle, der brænder for at vejlede og støtte nye familier. På forløbet lærer du den grundlæggende teori og praksis om amning og du lærer om din rolle som vejleder.

Tidligere deltagere

〰️

Tidligere deltagere 〰️

Jeg kan varmt anbefale denne uddannelse til andre, som ønsker mere viden og redskaber til at vejlede i amning. Jeg glæder mig til at bruge alt det jeg har lært hos Astrid og Elisa.
— Mathilde, sygeplejerske og ammevejleder

Astrid og Elisa er de dygtigste og mest kompetente undervisere! Jeg vil til enhver til anbefale nye ammevejledere at tage uddannelsen ved Astrid og Elisa. Så er man sikker på at blive godt klædt på, inden man skal ud og være ammevejleder.
De største anbefalinger herfra! 

— Stine Rosenkrantz

“Astrid og Elisa Luna er et par power-kvinder med vanvittig stor viden inden for amning. På dagen fik vi et stort, grundigt og fagligt materiale. Efter uddannelsen føler jeg mig bestemt rustet til at udføre kompetent ammehjælp til nybagte mødre”
— Anita, Bærkærligt.dk, doula og slyngevejleder

“Det er så empowering, at I bare giver ud af alt I har. Yees! Man får ikke kun en værktøjskasse, men den bliver proppet med værktøjer. Så fedt. Eneste ulempe er, at man har lyst til at lære mere og mere.”
— Laura Karlsson, @dinfoedselsterapeut, doula

Det bedste ved ammevejlederuddannelsen var de helt fantastiske formidlere og mennesker, I er. I skabte en skøn og tryg stemning, og så har I så meget viden og er så kompetente. Hos jer er man landet et godt sted!
— Camilla Maria Hentze @familierfødes, psykolog, doula og ammevejleder

Astrid og Elisa er formidable til at formidle kompleks viden om amning og biologien bag. De gør det på en underholdende måde, så du ikke lægger mærke til at du er "i skole", men samtidig med en utroligt høj faglig standard. De ser det enkelte menneske, og giver dig et kærligt skub ud i dit virke som ammevejleder - og griber dig bagefter, sammen med de mange andre ammevejledere de har uddannet.
— Tine Olesen, @etheltnytliv

“Jeg gik derfra med en følelse af at være beriget med så meget brugbar viden inden for amning og tænkte “Nu kan hele verden bar komme an, jeg har styr på det her” og endnu mere fantastisk, at vi har facebook-gruppen til at kunne sparre i fremadrettet, hvis man alligevel er i tvivl. Det er noget alle med interesse for amning burde give sig selv.“
— Melanie Bøgvad, @Digogdinbaby, ammevejleder og bærevejleder

“Elisa og Astrid har skabt en uddannelse, som giver deltageren den nødvendige viden og sparring - jeg føler mig for alvor klædt på til at vejlede familier til et godt og trygt ammeforløb”
— Pernille, @Familieglæde

Uddannelsens opbygning - 2 dage

Modul 1 – Skriveøvelse: Din ammehistorie

Modulet indeholder en skriveøvelse, som du modtager ved tilmelding. Du skal ikke reservere en bestemt dato, men opgaven sendes retur til underviserne senest 7 dage før, vi mødes fysisk. 

Modul 2 – 2 livedage: Amning i teori og praksis, kommunikation og “sådan kommer du i gang”

Modul 2 afholdes ved fysisk fremmøde. Se dato længere nede. Vi gennemgår amningens anatomi og fysiologi samt de hyppigste udfordringer hos ammende familier, løsningsforslag og hjælpemidler. Undervisningen tager udgangspunkt i oplæg samt case-arbejde, baseret på ammevejledning i praksis. 

På 2. dagen på modul 2 taler vi om kommunikation og gennemgår elementer som lytteteknik, vejledning og rådgivning. Du lærer hvordan du bedst kommunikerer og formidler med respekt for den enkelte familie. 
Derudover gennemgår vi ammevejledningens opbygning fra start til slut. Vi kommer ind på dit møde med den ammende familie, hvad der er godt at have i tasken og forslag til, hvordan du strukturerer din business. 

Dagen afsluttes med en casebaseret “eksamen”, hvor du får lov at brilliere med alt det, du nu kan og ved. Undervisningen tager udgangspunkt i oplæg samt case-arbejde, baseret på ammevejledning i praksis.

Med grunduddannelse i amning kan du:

  • Vejlede nye og kommende forældre i amning

  • Genkende de mest almindelige ammeudfordringer og afhjælpe dem

  • Opspore hvornår du skal henvise til anden fagpersonale

  • Bruge og vejlede i de mest anvendte hjælpemidler

  • Føle dig tryg i rollen som støtte for en nybagt familie

  • Starte selvstændigt op som ammevejleder

Uanset om du er nybegynder eller ønsker at opgradere dine eksisterende færdigheder, vil Grunduddannelse i amning give dig en solid viden og forståelse af amningens verden. Send os en mail hvis du har brug for mere afklaring inden du tager springet. Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Det er klart noget af det bedste jeg har givet mig selv. Og som nu giver mig muligheden for at give alt det bedste videre til mine klienter. Astrid og Elisa er to skønne, nørdede og ikke mindst kloge kvinder, som deler rundhåndet ud af alt deres viden og erfaring. Jeg føler at jeg har fået den viden det kræver at arbejde som selvstændig ammevejleder. Og jeg føler at jeg har et sikkerhedsnet i de øvrige uddannede ammevejledere, så vi sammen kan give vores klienter den varmeste vejledning ud i deres ammeeventyr.

— Ditte Marquart, doula og ammevejleder, @Dittemarquart

Fantastisk undervisning, praktisk undervisning og masser af handson viden. Både Astrid og Elisa formidler så smukt deres viden, konkret, konstruktivt og kærligt.

— Maria Paladino, doula og ammevejleeder @doulaogammevejleder.dk

Din investering?

6395 kr. + moms

Du kan betale i 2 rater. Begge rater skal være betalt, inden vi mødes. 

Hvad får du når du tilmelder dig?

To live undervisningsdage

Spækket med opdateret og evidensbaseret viden, erfaringer, værktøjer og generelle tips.

Trin-for-trin + kommunikationsguide

Så du nemt kan afdække dine klienters udfordringer.

Stærkt fagligt netværk

Efter uddannelsen inviteres du til en landsdækkende facebookgruppe for alle de ammevejledere vi har uddannet - her kan du altid søge sparring og hjælp.

Fuld forplejning begge dage inkl. lækker frokost

Økologiske snacks og frugt, samt sund og nærende salat og hjemmebagt surdejsbrød fra byens lokale café.

Det vildeste kompendie og dit eget “ammebibliotek”

Med al den viden du har brug for, for at starte op som selvstændig ammevejleder

Den lækreste goodiebag

Med din egen notesbog, materialer fra dagen, snacks og lidt lækkert til dig selv.

Praktisk

Weekend-hold, maj-holdet 2024:

Frist, november 2023-holdet: 1. maj 2024

Uddannelsens modul 2 og 3: Den 10.-11. maj 2024

Adresse
Doula Huset Aarhus
Trige Centervej 75b, 1. sal
8380 Trige

Bus 2a går næsten til døren.

Weekend-hold, august 2024:

Frist, august 2024-holdet (Fast track): 9. august 2024

Uddannelsens modul 2 og 3: Fredag og lørdag d. 23. og 24. august 2024 kl. 10-16

Begge undervisningsdage er kl. 10-16.
Dørene åbner ca. 15 min., før undervisningen går i gang, hvor du kan ankomme og lande med en kop the/kaffe.
Vi serverer frokost, eftermiddagskage, snacks og drikkevarer hele dagen. 

 

Om underviserne

  • Elisa Luna

    Ammespecialist, Internationalt Certificeret Ammekonsulent (IBCLC) og uddannelsesleder

  • Astrid Givard

    Doula, coach, ammevejleder og uddannelsesleder

Historien bag vores samarbejde

Tilsammen har vi over 21 års erfaring med at støtte og vejlede nye familier, og vi har vejledt og hjulpet flere hundrede kvinder.

Foruden faglig viden, har Astrid og Elisa også personlig erfaring med amning og har ammet hhv. fire og to børn.

For et par år siden mødte vi hinanden i en lille privat børnehave, hvor vores to jævnaldrende børn gik sammen. Vi begyndte at følge hinanden på de sociale medier og snakkede sammen, hver gang vi mødtes i børnehaven. Flere spurgte os, om det ikke var træls at have en konkurrent så tæt på, men ingen af os følte os som konkurrenter, nærmere kolleger. Endelig en kollega tæt på! Da Astrid fødte sit 5. barn, drillede amningen, og Elisa hjalp og støttede, så det kom til at køre, og på den måde lærte vi hinanden meget bedre at kende.

Vi talte mere og mere om vores fælles passion – AMNING!

Vi begyndte at drømme sammen. Hvordan kunne vi hjælpe endnu flere familier, når vi ikke havde tid til mere? Hvordan kunne vi skabe større sammenhold og flere kolleger? En dag stod det klart – vi ville udbrede vores viden og erfaring, så mange mange flere familier landet over kunne få den rette støtte, fri for forældede råd og myter.

Vi har gennemført ammevejlederuddannelsen flere gange nu, og det stopper aldrig med at være virkelig fedt at sende endnu flere ammevejledere ud i verden.

uddannet-4.png